znam

###ONO KAD TE VLASTITO DIJETE POUČAVA

NEKIM STVARIMA KOJE NE ZNAŠ ILI NISI DOVOLJNO DOMA U NJIMA

 

###ONO KADA ZNAŠ I TO JE DOVOLJNO

Sjedne ona tako do mene dok ja radim svoj posao na kompu, s tanjurem u ruci i gleda u hranu.

###onaj osjećaj kada nešto što radiš, prekine tišina

Tišina njezinog gledanja u hranu.

Upitala sam je što sada radi, a ona će vrlo običnim i normalnim glasom. „Zahvaljujem se hrani“, ??? , „Kako bi sve ono što ona ima utjecalo na svaku moju stanicu koju ona hrani“, ???, „Jer to je dobro za mene“

Razumijem ovu tematiku, no nisam imala pojma odakle to zna, pa sam je upitala i naravno dobila opet onaj isti poznati odgovor: “ Jednostavno znam, nisam nigdje to čula, samo znam i znam da je to dobro.“

###ONO KAD OSTANEŠ PAF

I tako dalje pričamo o Tajlandu na koji mi je dan ranije rekla da ide i da će si zaraditi čim joj završi škola u svibnju. Napomenula sam joj Večernji list i nagradnu igru. Nije ga kupila i ne misli.

Kaže da jednostavno zna da ona tamo ide i njoj ne treba nagradna igra.

Nije mi baš bilo previše jasno kako to možeš nešto znati. Moje shvaćanje je da možeš nešto željeti i raditi na tome.

Demantirala me je tako što mi je rekla da sve što želim mi se ne ostvaruje, onako jasno i glasno u glavu. U pravu je, apsolutno. I još je u pravu što mi je rekla da me to samo iscrpljuje.

Ostalo mi je lebdjeti pitanje iznad glave: ” Kako da se prisilim da nešto znam, ako baš i ne znam ili nisam sigurna u ostvarenje toga?”

###ŠTO JE SAD OVO??? ZNAŠ ILI NE ZNAŠ???

Uputila mije predobro objašnjenje, no ni sada ga baš shvatila u potpunosti.

Možda ćete ga vi shvatiti. Pomozite!

Ovako idu njezine riječi:

Prvo trebaš u nešto biti siguran 100% i znat da je to istina, a onda kretati od onih najmanjih opcija npr. 10% i tamo ostvarivati uspjehe dok se ne popneš na 100%.

Zbunjujuće, bar meni.

Objasnit ću primjerom:

Uzmimo primjer da trebamo kupiti papriku u dućanu. 100% smo sigurni da je kupujemo i znamo da u dućanu postoji paprika. Vidimo je prije nego je ugledamo. To je 100%-na sigurnost.

Disclaimer:

Ako je nema u jednom dućanu, ima je u drugom. Ovo je nepobitna činjenica.

Nakon 100%-ne sigurnosti, spuštamo se na niže postotke. Tu je njezina priča s Tajlandom. Ona ne kupuje Večernji list jer u njemu nema postotka po kojem bi ona mogla osvojiti ili možda postoji, no ona se ne želi time zamarati i stvarati si pritisak, jer ovdje ŽELJA igra glavnu ulogu, a ne ZNAM.

Veća je sigurnost kako ona kaže i veći postotak da se zaposli i da zaradi novac, nego da dobije na nagradnoj igri.

Tu me je podučila da izgradim svoje ZNAM. Jer, kako kaže, ako sam napravila niz koraka koji su potrebni do izvršenja cilja onda postotak postoji.

Kako je moj postotak 10%, ona kaže: „Vidiš to je uspjeh, nakon kojeg krećeš na veći postotak dok ne dođeš do onoga 100% kojeg imaš kad ideš kupiti papriku.“

###ONO KAD TI SE LADICA OTVORI JER IMA SMISLA

Možda će vas zanimati

Ostavite komentar