Konflikti u svakodnevici - online edukacija
18.06.2020. u 19 sati

"Komunikacija nije emocionalna reakcija"

Jedini uzročnik i jedino rješenje sukoba i nerazumijevanja je pomno odabrana komunikacija

Komunikaciji stalno prijeti da postane toksična i žučna, puna opravdavanja i dokazivanja. Svaka i najmanja nepažnja biranih riječi može prouzročiti nevolje, pune visokih i grubih tonova. One mogu postati oruđe naših loših navika.

„Ne dozvoli da komunikacija nadraste tebe, nadrasti ti nju.“

Ako jezične alate hlađenja i smirivanja koristite da biste kontrolirali sebe možete postići ugodnu i zdravu komunikaciju. Poniznosti nikad dosta, ne da bi povlađivali i izbjegavali neke dijelove razgovora, nego da bi dopustili osobi da čuje sebe. Pomognite joj i ne ljutite se kad vam drugi svrate pozornost na vaše ponašanje i govor. Ako krenem generalizirati onda mogu nadodati da vrlo malo čujemo druge, a ponajmanje sebe. Bitno nam je da skrenemo pozornost na sebe umjesto da samo ostanemo ravnopravni članovi razgovora.

"Ugodna i zdrava komunikacija je remek djelo, ako govorite iz srca"

Ponekad je blagodat biti dio lošije komunikacije kako bismo mogli trenirati svoju strpljivost, preokret jezika kojim govorimo, fizionomiju tijela i emocija koje nas preplavljuju.

Iskrena komunikacija otvorenog srca nam dozvoljava da pokažemo da smo ipak samo ljudi koji griješe i spremni to priznati.

„Konflikata se boje oni, koji ne znaju s njim pravilno i uspješno postupati.“

Jezik kojim govorimo je sve što imamo. Tijekom života smo izgradili svoj specifičan jezik i tu je najveći problem i istovremeno jedini izlaz. Prilagodbom svog jezika, jeziku neke druge osobe, možemo uspostaviti odnos kakav želimo.

Edukacija je namijenjena

Što ćete naučiti na ovoj edukaciji

Edukator, mag prim educa, učitelj likovne kulture, NLP master practitioner, Viši medijator, Theta Healing practitioner, Life&Busines coach, PEAT pracititoner
Aleksandra Ivanac
Autorica edukacije "KONFLIKTI U SVAKODNEVICI"

Konflikti u svakodnevici - online edukacija
18.06.2020. u 19 sati