fbpx

LJUDSKI POTENCIJALI – ŠTO JE TO

ljudski potencijal

„U svijetu nelogičnosti, živi se jasno i precizno - ljudski potencijal“

Kada trebate riješiti papirologiju upisa djeteta u vrtić, zatražiti dječji doplatak, darovati nekome dio ili cijelu nekretninu, izvaditi dozvolu za nadogradnju ili adaptaciju kuće ili jednostavno upisati dijete u željenu školu, a možda prebaciti dokumentaciju sa sebe na suprugu naići ćete na niz praznih koraka tzv. kradljivaca vremena kojima ako dobro doskočite vi ste riješili svu navedenu proceduru. Snaći se u takvim situacijama dovoljno dobro je znati nekoga tko će ubrzati proces. Za to smo zaista dobro potkovani. Bill Gates je govorio, a to i danas prakticira:“Prije ću zaposliti pojedinca koji se zna snaći kako bi uz manje truda napravio posao, nego onoga koji će kako kaže napraviti sam.“

To su oni pojedinci koji će kombinirati poslove, odnosno slične spojiti i raditi ih istovremeno. Na taj način dobit će više na vremenu. Vrijeme za koje se potrude poklanjati će sebi i svojim užicima.

Svi ostali koji će zbog presinga kojeg su sami stvorili dobiti proljev ili nervozu želuca su oni ljudski potencijali kojih je potrebno educirati. Ne samo zbog rezultata već zbog njih samih.

I tako naš LJUDSKI POTENCIJAL je totalno nepobjediv jer pronalazi nebrojeno logičkih i nelogičnih mogućnosti kako bi došao do cilja. Na kraju svega ponekad je i oštar nastup rješenje kako bi se došlo do kraja priče. Ni to nije loše ako ste ostvarili svoj cilj i cilj svog poslodavca.

Naš LJUDSKI POTENCIJAL toliko je prilagodljiv novim situacijama koje ga iza ugla čekaju nespremna da kako kažu, nije se taj stvorio koji neki zakon ne bi pokorio.

LJUDSKI POTENCIJAL je silno nesretan, nezadovoljan, ogorčen, no nešto je tu specifično dobro, čak odlično. On se fantastično, rekla bih mimikrično usklađuje i ide dalje, ne odustaje.

U svijetu nelogičnih zakona, daj još jedan papir ili nelogične ljestvice napredovanja na poslu čiji se uzrok ne može dovesti u realno viđenje, nego to je tako, uzmi ili ideš na burzu, LJUDSKI POTENCIJAL izlazi nepobjedivi na površinu.

E sad, dolazi za mene, najbolji dio. Okrenimo prvi dio naslova „ U svijetu logičnosti i precizne posloženosti gdje se zna gdje je svatko i zašto je tamo, što je njegov zadatak i izvršava li ga, LJUDSKI POTENCIJAL bi svoju snagu usmjeravao u razvoj postojećeg. Ovako je njegov potencijal usmjeren na puko preživljavanje u svijetu ludila.

Ja sam vizualac, pa se lakše izražavam putem slika, navest ću primjer.

Dok današnji LJUDSKI POTENCIJAL odlično tjera korov oko svoje ruže, budući se bavi ružom i njezinim potencijalom u vidu davanja većeg broja cvjetova, kvalitete mirisa, boje latica i zdravlja same biljke. Jedno je količina, a drugo kvaliteta. Također u osnovnoj mjesečnoj košarici sve više i više odabiremo kvalitetu, pa makar ona bila skuplja.

Kada ispravno usmjerimo LJUDSKI POTENCIJAL za koji primjećujemo koliko je prilagodljiv, što je odlična ljudska kvaliteta dobit ćemo maksimum onoga o čemu danas ni ne sanjamo, no znamo i svjesni smo svi jednog podatka što je dobro za početak:

LJUDSKI POTENCIJAL je jedini i najvrjedniji resurs u kojeg trebamo ulagati kako bih povratno dobili maksimum.

Koliko u vas ulažu poslodavci za koje radite?

Koliko vas na poslu podržavaju?

Koliku vam daju slobodu djelovanja?

Jeste li zadovoljni statusom koji momentalno imate ili smatrate da zavrijeđujete više?

Ili se to vaši poslodavci bave samo rezultatima želeći preskočiti sve ono opsežnije prije rezultata?

 

„Nema rezultata bez odnosa“

PODIJELI BLOG NA DRUŠTVENIM MREŽAMA
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

ZAPRATI I DRUGE BLOGOVE