Malo će postati veliko

U ČEMU JE ZADOVOLJSTVO

Zadovoljna sam s onim što dobivam od života kako bih mogla u njemu prepoznati blagodat koju skriva, a ne vidim ju na prvi pogled.

Svi imamo neke opcije u kojima i po kojima živimo. Ponekad smo njima zadovoljni, a ponekad nismo. Kad im nazivnik postane isti, drugim riječima kad se ponavljaju, postaju dosadne i demotivirajuće. Javlja se želja za promjenom. Želimo nešto drugo.

SENZACIONALNO

Staramo nove događaje kako bi imali nove izbore. Dolaze neki novi ljudi, a mi se odjednom nađemo u novim situacijama. Izabireno ono što nam je tada najinteresantnije. Postajemo čeznutljivi primiti kvaku poluotvorenih vrata. Očekujemo nešto senzacionalno, kad ono ništa posebno. I ova senzacija nam je već poznata. Mi stari u novoj situaciji. Vidi, vrlo zanimljivo.

TKO SAM JA

Situacija može biti promijenjena, mjesto novo, ljudi još noviji , no ne pitamo se jesmo li mi novi ili stari. Može se dogoditi brdo senzacionalnih događaja, no ako smo mi i dalje oni isti, nepromijenjeni, jednoznačni i istih pogleda, ništa se značajno, novo i senzacionalno neće dogoditi. Gledat ćemo u leđa prošlim događajima, umjesto u lice sadašnjim, budućim.

STARO ZNANJE U NOVIM PODRUČJIMA

Može proći i više od par dana kad radim što volim da ne primjetim televizor, zvuk radia. Dođe mi da samo osluškujem svoje misli u skladu sa zadatkom kojeg izvodim. Možda je bila hrpa loših i dobrih vijesti koje nisam čula ni doživjela. Ono što nismo doživjeli, ne postoji. Ovu vještinu je poželjno primjenjivati u razgovoru, a zove se fokusiranost.

Kad to koristim kao alat ne čujem svoje misli, kritike i obrazloženja, već samo glas i sadržaj sugovornika. Razgovor je uspješan.

Bila sam u situaciji kad sam čula sve i ništa od toga nisam razumjela. Nisam znala kuda s tim informacijama. Tako sam se predugo zadržavala u lošim za mene skupinama, grupama i društvima.

Danas mi više nije problem loše društvo, jer ga vrlo brzo skužim i znam izaći na vrijeme. Sad to radim potpuno nesvjesno jer sam naučila fokusirati se na bitne informacije, a tu sam vještinu ponavljala nebrojeno puta dok nije postala dio mog novog ponašanja.

Sad je potpuno jasno da ne možemo tražiti nove rezultate ako mi nismo u nekim segmentima novi. Nove ulazne komponete dat će zasigurno nove rezultate. Probajte i igrajte se. Život je zanimljiv, ako mu tako pristupite.

PRERANO ZAKLJUČIVANJE

Vidim skalpel zamazan od boje i okrivim učenike koji naravno šute jer nisu ništa skrivili. Prođe 5 minuta i shvatim da sam pogriješila okrivivši učenike jer sam s tim skalpelom prije nekog vremena otvarala bijelu boju. Shvativši to rekla sam da sam stvarno grozna. Oprostite mi. Krivo sam vas optužila, na što su rekli, nema veze.

Ponekad kad smo svjesni svoje odluke i odgovora poželjno je sačekati, pričekati i dati si prostora. Dati vremena sebi i drugima. Ima i sutra.

Ako je i dalje tema HOT, odluka će biti značajnija.

Napraviti neke nove mravlje korake u postojećim situacijama zasigurno mogu tvrditi daju veći efekt od velikih promjena kojim pribjegavamo i nikada ih ne napravimo.

Hodajući šumom sigurno ćemo primijetiti poneki žuti cvjetić ili mirisnu ljubičicu, a naše raspoloženje će se automatski promijeniti.

Male stvari čine velike promjene.

Ovaj blog možete poslušati i uštedjeti vrijeme KLIKNI

PODIJELI BLOG NA DRUŠTVENIM MREŽAMA
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

ZAPRATI I DRUGE BLOGOVE

preuzeto s pixabay

STRAH

OPĆENITO O STRAHU Ovaj blog ćemo se malo raspričati o strahu. Podaci koji postoje govore da je to doslovce

Pročitaj više