fbpx

Možeš li i dalje ostat u điru

MOŽEŠ LI I DALJE OSTAT U ĐIRU???

PRVA RAZINA

Edukacije Organizacije vremena će vas vrlo brzo naučiti da promjenite svoj pogled na organizaciju. Izvest ću vas korak lijevo, a neke korak desno kako bih vam pokazala da postoji još jedna perspektiva.

Ne pišem ovo da bi se što bolje pozicionirala sa svojim uslugama ili da bih navodila kako su polaznici zadovoljni te kako im se život promijenio, naravno na bolje, već zato da se uhvatim sljedeće razine.

DRUGA RAZINA

Oni koji su se uvjerili u promjene i već dobro barataju osobnom organizacijom vremena nastavljaju na sljedeću razinu na webinarima podrške pod imenom „DEFINIRANJE I POSTAVLJANJE MJESEČNIH IZAZOVA“.

Na drugoj razini nauče kako iz mjeseca u mjesec postavljati svoje ciljeve, odnosno izazove na svim životnim cjelinama te kako ih pratiti. Krajem mjeseca na webinarima podrške provodimo analizu zacrtanog i ostvarenog, te tako pratimo svoj napredak.

A napredak je u svakom slučaju u ovakvom obliku jedino vidljiv. Misliti o nečemu što biste željeli postići, dostići, promijeniti samo u svojim mislima ne znači ništa sve dok to ne definirate na papiru. Jednako tako nema smisla napisati papirić i nositi ga sa sobom u novčaniku, torbici ili rokovniku. Tek dobiva smisao kad ga stavite u vremenski prostor na papiru uz sve ostale obaveze i želje koje želite ostvariti.

IMA LI TO SMISLA I DALJE RADITI U VRIJEME CORONE????

Ne da ima, nego je tek sada procvjetala smisao organizacije vremena u novo nastalim uvjetima. Sjetite se koliko ste se puta i prije Corone našli u kaosu svojih obaveza za koje više niste znali trebate li ih obaviti ili ne, no znali ste da ste ludi, pogubljeni, izmrcvareni i da vam treba bar duplo vremena, nego što ga sada imate. Najmanje nek vam dan traje 48 sati, pomislili ste.

No spoznaja da svima na svijetu dan traje jednaki broj sati, a da pritom netko i više obaveza od vas obavi i ima još vremena za lješkarenje je najbolji motiv za pokretanje osobne akcije u organizaciji vremena.

RAD OD KUĆE

Da je to lako ne bi bilo toliko napisanih knjiga o temi „Kako raditi od kuće“. Rad od kuće je mnogo zahtjevnije organizirati od rada na poslu. Na poslu na kojeg odlazite netko je umjesto vas napravio organizaciju koje se vi morate pridržavati. Ostalo vrijeme koje vam je dato je na vama da ga kvalitetno organizirate. Tu ulaze vaši obiteljski odnosi, osobni razvoj, briga o zdravstvenom životu, društveni život.

Kad radite od kuće zbog ambijenta u kojem se nalazite organizacija posla izgledat će sasvim drugačija i trebat će se isprepletati s ostalim vašim dnevnim obavezama. Za rad, odnosno pojedine zadatke, trebat će te sami odrediti koliko će oni trajati. Trebat ćete ga dobrano ograničiti kako biste fokus mogli intenzivno usmjeriti na ono što radite, jer ovdje prijeti velika opasnost da vas telefonski razgovor prekine, dekoncentriraju poruke na telefonu ili dolazak nekog od ukućana. Ako sve to izostavimo i pravimo se da ste sami u prostoriji sljedeća opasnost je da vam aplikacije na računalu odvuku pažnju i odvedu vas u neki od vaših sljedećih poslova koji vas čekaju tek možda neki drugi dan.

Osobno smatram da je to najveća opsanost i da upravo zbog nje treba biti oštar prema sebi i vrijeme rada staviti u točno određene vremenske kraće okvire.

I MENI JE ISTO KAO I VAMA

Dok pišem ovaj blog omela me je kolegica pozivom da je sastanak s 21.30 premješten na 21. Kako je sada 20.45, prekidan rad i krećem na sastanak. Na sastanku je trebalo biti 5-ero ljudi. Dok tako ona i ja čekamo javljaju nam ostaci našeg tima da ne mogu doći te se sastanak odlaže za sutra dan. Prekidam kolegicu, oštro, pozdravljam se i kažem da idem dalje pisati blog, jer u 22 sata želim biti u krevetu. Takav mi ritam jedino odgovara i ujutro se mogu ranije dići kako volim započeti dan. Tada sam puna energije i mogu napraviti čuda.

„Cijenim svoje vrijeme jer sam svjesna i razumijem da jedino njime upravljam JA“

Ovaj blog možeš i poslušati

KLIKNI

PODIJELI BLOG NA DRUŠTVENIM MREŽAMA
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

ZAPRATI I DRUGE BLOGOVE