" Osobni prostor je teritorij koji trebamo zaštititi.“

"Osobni prostor i kako ga njegovati" 30.06.2020. u 19 h - online edukacija

Zašto trebate zaštititi svoj osobni prostor?

Osobni prostor dio je svijeta koji pripada jednoj osobi.

Drugim riječima, svatko od nas ima svoj osobni prostor i svatko upadom u njega bez našeg pristanka utječe na nas negativno. Kome ćete i koliko dozvoliti da uđe u vaš prostor ovisi o vašoj povezanosti s tom osobom i momentalnom raspoloženju. Dakako i o trenutačnim obavezama.

Pokušaj kršenja ili ignoriranja vaših osobnih granica dovodi do sukoba, stresa, lošeg emotivnog stanja, agresije i na kraju utjecaja na vaše zdravlje.

„Pazite na sebe i svoj prostor, i zapamtite da na to uvijek imate pravo!“

U vremenu u kojem se nalazimo, a to je vrijeme izolacije zbog širenja corona virusa, naš prostor kretanja je ograničen jednako kao i prostor u kući ili stanu u kojem sada najviše provodimo vremena.

Upravo mnoge svađe i negativna komunikacija mogu biti rezultat što nam je narušen naš osobni prostor.

Sad je idealno vrijeme da naučimo njegovati svoj prostor, zalagati se za njega i naučiti druge kako da se odnose prema našem osobnom prostoru.

„Budite jasni kada je riječ o granicama vašeg osobnog prostora, kako biste mogli jasnije komunicirati s drugima, a time utjecati na zdravo društveno okruženje.“

Definiranje ograničenja i zaštite našeg osobnog prostora, važan je trenutak preživljavanja.Oni koji ruše naše granice, odlučili su gaziti našu ličnost i identitet. Nemojmo dopustiti da sa svih strana nam stanu na put i da se ubrzo osjećamo kao muha uhvaćena u mreži.

„Budite sami svoj zaštitnik

more

Edukacija je namijenjena

Što ćete naučiti na ovoj edukaciji

Edukator, mag prim educa, učitelj likovne kulture, NLP master practitioner, Viši medijator, Theta Healing practitioner, Life&Busines coach, PEAT pracititoner
Aleksandra Ivanac
Autorica edukacije "OSOBNI PROSTOR I KAKO GA NJEGOVATI"

Konflikti u svakodnevici - online edukacija
30.06.2020. u 19 sati