fbpx

TI SI TAKVA JER JE TO TVOJ POSAO

POZITIVNA

Rekla mi je da ja po svojoj vokaciji i trebam biti pozitivna. Moje zanimanje je da motiviram ljude.

No, pitam ja vas: „Mogu li ja usmjeravat ljude da razmišljaju potizitivno ako i sama nisam pozitivna“?. Naravno da ne mogu.

Rekla sam joj da sam prije vjerojatno bila mnogo gora od nje i da sam toliko negativno razmišljala i tražila niz izgovora da napravim nešto van svojih okvira. Toliko sam negativno razmišljala o sebi i svijetu koji me okružuje, prije nego sam postala ono što sam danas, do te mjere da sam sama sebi išla na živce, sabotirajući se. Više nisam htjela živjeti u svojoj staroj koži i trebala sam promjenu.

Ono što danas radim, a to je da pomažem ljudima da promjene svoje razmišljanje to i živim. Ono što govorim nije puko naučena lekcija iz neke knjige. Ako bi tako djelovala, onda vjerojatno ne vjerujem u ono što govorim. Nikad nisam mogla prodavat proizvod koji sama ne koristim i naglašavam njegove prednosti ako ih sama nisam iskusila.

IZNENAĐENJE

Da, klijentica mi je rekla nakon njezinog otkaza mnogo autosabotirajućih rečenica. I tako je počeo naš razgovor u smjeru njezinog daljnjeg napretka. Na moje pitanje što je naučila u proteklih 5 godina odgovorila je ništa. Ne može se tako dalje, jer dalje se neće ništa značajno dogoditi. Ako trebate novi posao s takvim načinom razmišljanja nikuda nećete stići. Kako će ona iskoristiti sljedećih mjesec dana otkaznog roka, to je bitno. Što će sve napraviti u tom periodu? Život još uvijek ide unaprijed, a ne unazad bez obzira koliko se mi obasipali lošim mislima prošlosti. Izbor je jedino koje ruho želimo nositi u budućim radnjama. Prošlost je školica, ništa više od toga. Stoga izvucimo iz nje ono što nam je potrebno za napredak koji slijedi.

KORAČAJTE

Gledanje oglasa, uključivanje u facebook grupe, produbiti znanje iz nekih sadržaja preko online platforma za učenje. To je bio put kojim ona treba krenuti. No prvo i osnovno eliminirat stari sustav kreirane slike o sebi.

Njezin emocionalni odgovor na otkaz je bilo potpuno autosabotiranje. Kroz riječi da ništa ne vrijedi, da ono što napravi ne zna, da uprska u trenutku realizacije i da za nju nema pomoći.

U jednom od prijašnjih blogova sam navela da jedna prometna nesreća koju sam imala, u kojoj sam bila krivac ne može i ne smije mi generalizirat sliku o meni da sam loša vozačica. Ja sam odlična vozačica koja u trenutku parkiranja od tog dana obraća veću pozornost na taj manevar. To je sve. Moja pogreška je moj trenutak učenja.

To što je netko dobio otkaz jer je učinio propuste ne znajući materiju jer još uvijek uči, nije znak da je loša osoba u generalnom smislu. Kroz malo dublji razgovor doznalo se da je ona i pitala za pomoć no nije ju dobila jer u firmi niti nema odgovarajuće osobe koja bi je u tom polju educirala, uputila je i usmjeravala. Ona u toj firmi nije mogla rasti. Sve ide svojim tokom, zar ne? Sva sreća nakon 5 mjeseci. Što da se to odužilo na 5 godina? Sada ima više vremena da pronađe bolju firmu u kojoj će napredovati. Firma u kojoj se zapošljavamo treba biti firma u kojoj ćemo učiti, rasti, biti zadovoljni i pridonositi svojim učinkom.

PAR POZITIVNIH SMJERNICA

Ne tvrdim da je lako u teškim situacijama pronaći dobre pozitivne smjernice i krenuti uzdignute glave naprijed, no isplati se.

Preuzmi kratki VODIČ POZITIVNIH KORAKA i brže se vrati u dobro stanje, a prošlosti daj pusu

Nemaš vremena za čitanje, super, pripremila sam za tebe audio blog KLIKNI

PODIJELI BLOG NA DRUŠTVENIM MREŽAMA
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

ZAPRATI I DRUGE BLOGOVE