fbpx

TO JE MOJA ODLUKA - online radionica
6.5.2020. u 19 sati

„Odluka nije cilj, ona je sredstvo za postizanje ciljeva“

Ne znam koliko vam je poznato, no kod donošenja odluka veliku značajku imaju osjećaji, mašta i intuicija, a veliku prepreku racionalan um.

Prvi odgovaraju na pitanja ŠTO, dok drugi na pitanja KAKO.

Oni pojedinci koji su se više bazirali na pitanje ŠTO, ostvarili su svoje ciljeve, za razliku od onih koji su odgovarali na pitanje KAKO. Oni su već u startu odustali.

Da li bi se ikada popeli na neko i najmanje brdo da ste razmišljali kako ćete to izvesti?

Ne. Vodila vas je slika prekrasne proljetne prirode, društva u kojem ćete boraviti, zdravog života i kvalitetno provedenog vremena. A kako ćete to učiniti, nije bila vaša briga. Jednostavno, vi idete!!!

Kod donošenja krivih odluka vrijedi sljedeće pravilo:

Jednom donesena odluka nije i ona definitivna i imamo pravo od nje odustati vidimo li da nas ne vodi k cilju.

Što se događa kod podržavanja odluke koje ne idu? To je onaj period kad kažnjavamo sebe da odluku o npr. krivo odabranom faksu, moramo vući do kraja života bez obzira što to ne želimo, jer nas je sramota pokazati da smo krivo odlučili.

Kolika su poduzeća zbog takvih razloga propala i potrošila brdo novaca? Možda vam pada koje napamet.

“Uspješni ljudi često promašuju“

Izbjegavajući donostiti odluke, mi ih ipak donosimo. Prebacivanje odgovornosti na drugoga prisutniji je u organizacijama s mnogo zaposlenih, kao i u obitelji.

Svatko od nas ima sisteme kao donositi odluke, to se još zovu stilovi. Pronađite na radionici svoj stil.

Donositi odluke, što je to?

Donošenje odluka je proces identificiranja problema i prilika. Odabir između mogućnosti i nemogućnosti stupanja u akciju.

Za pravilno donošenje odluka trebaju nam biti poznati koraci po kojima donosimo odluke.  Oni će nam pokazati, pojasniti i olakšati načine kako se nositi s izazovima.

Edukacija je u vrijeme Corona virusa potpuno besplatna u trajanju od 60 do 90 minuta. Trajanje ovisi o aktivnosti polaznika, stoga pripremite pitanja i uključite se u razmjenu znanja. 

Na edukaciji ćete naučititi
  • Kako učiti iz krivo donesenih odluka
  • Kako biti zadovoljan s donešenom odlukom
  • Kako napraviti predradnje u slučaju da sve krene nizbrdo
  • Po čemu se međusobno razlikujemo u donošenju odluka

Cilj edukacije je osnažiti vas i pružiti podršku u smjelosti odlučivanja jer ako ne ćemo mi odlučiti u svoje ime, ubrzo će to netko učiniti za nas, tako jasno?

Slažete li se?

Edukator, mag prim educa, učitelj likovne kulture, NLP master practitioner, Viši medijator, Theta Healing practitioner, Life&Busines coach, PEAT pracititoner
Aleksandra Ivanac
Autorica edukacije "TO JE MOJA ODLUKA"

TO JE MOJA ODLUKA - online edukacija