U PRAVU STE, DA TEŠKO JE, NO IPAK SE MOŽE

U TEŠKOĆAMA SE UČI BITI DRUGAČIJI

Ova situacija izolacije nam je zasigurno to i pokazala. Na mnoge načine pokušavali smo se priviknuti na novo nastalu situaciju. Bili smo ljuti i opet pokušavali. Nešto smo izveli na drugačiji način kako bismo ipak uspjeli zadovoljiti svoje osnovne potrebe. Na primjer potrebu za socijalizacijom smo izveli pričajuću preko telefona. Potrebu za izlaskom van u prirodu smo izveli poštujući pravila zadane razdaljine. Potrebe za poslovanjem smo izveli na mogućim online načinima.

Mnogim potrebama i pravilima smo se ubrzo prilagodili. Da bilo je teško i još uvijek je, no ipak uspjevamo.

DRUGAČIJE JE NOVO

NIJE BEZVEZE Einsteinova izreka uzaludna :“Ne možeš riješavati probleme na isti način kako si ih prouzročio“

To isto znači ne mogu očekivati da se nešto dogodi u mom životu drugačije i bolje ako ništa ne poduzimam, odnosno da i dalje činim to na isti način, po kojem se ništa ne događa.

Trebam se upitati želim li to nešto, jer onda i mogu krenuti činiti to nešto što će me dovesti do onoga što želim.

NEŠTO? ŠTO JE TO?

Danas je potreba za organizacijom vlastitog vremena u porastu. Kad je moja odluka došla do tog trenutka da želim i spremna sam napokon organizirat svoje vrijeme kako bi znala u svakom trenutku gdje sam i što radim, te time bila zadovoljna na osobnoj razini, onda se stvara taj nešto.

ŠTO UČINITI?

Za ostvarenjem svog cilja organizacije osobnog vremena mogu prvo: poslušati neku edukaciju na tu temu, pročitati članke i knjige na tu temu ili jednostavno odabrati individualni razgovor s osobom koja se bavi ovom temom i u njoj je stručna.

ŠTO JE TEŠKO?

Rad će biti težak kad si pred sebe stavimo puno zadataka za učiniti. Rad će biti lagan kada postepeno uvodimo zadatke bez opterećenja. I fizičko vježbanje je teško kad se javi preopterećenost brojem vježbi. Od tri do pet ponavljanja izazvat će zadovoljstvo, a zadovoljstvo motivaciju za dalje.

Možda nećemo moći u kratkom vremenu naučiti savršenu organizaciju vremena, ali uvodeći bar jednu promjenu izazvat ćemo mnogostruke promjene koje ćemo vidjeti kroz rezultate.

Primjer toga je dva puta tjedno vježbanje po 15 minuta. Ono izaziva proizvodnju dopamina, hormona dobrog raspoloženja. Takvi ćemo biti puni energije za obaviti kućanske poslove ili poslove vezane uz radni odnos. Kao takvi ćemo biti raspoloženiji slušati ukućane ili kolege za koje više nismo imali živaca.

Male promjene donose velike promjene, velike rezultate, koje ni sami u početku ne očekujemo.

Svaki takav malen rezultat izazvat će u nama dobre osjećaje koji jesu jedini motivatori da ostanemo ustrajni i koračimo još većim koracima.

Želim vam da i danas napravite taj mali, no značajan korak u vašem svakodnevnom životu.

Ovo je odličan lijek protiv kolotečine, jednoličnosti života, dosade i nemotiviranosti.

Audio zapis bloga je na LINKU

 

 

PODIJELI BLOG NA DRUŠTVENIM MREŽAMA
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

ZAPRATI I DRUGE BLOGOVE

preuzeto s pixabay

STRAH

OPĆENITO O STRAHU Ovaj blog ćemo se malo raspričati o strahu. Podaci koji postoje govore da je to doslovce

Pročitaj više