fbpx

ZA MENE JE SREĆA……………….

Danas smo u školi razgovarali o sreći. Domaća zadaća je bila ispitati roditelje, rođake, poznanike i susjede što je za njih sreća.

sreća

Na taj način su djeca dobila mnoge informacije o tome kako za svaku osobu sreća je nešto drugo. Svatko od nas sreću doživljava na svoj način. Imali smo primjera kada je sreća vezana za to što imamo djecu. Kada je sreća vezana za obitelj. Kada je sreća vezana za posao i imali smo primjera kada je sreća topla šalica crne kave ujutro. Kada je sreća svaki trenutak u kojem se osjećam zadovoljno.

Tu smo obratili pažnju na to da sreću nije dobro vezati uz neke situacije ili ljude. Kad smo vezani za nekoga ili nešto postoji mogućnost da kad to nestane, prestane i sreća. A to ne želimo.

Ako je sreća svaki trenutak u kojem se osjećam sretno onda sam ja kreator svoje sreće. Ako je za mene sreća svaki trenutak u koje se osjećam zadovoljna onda mogu graditi svaki taj trenutak kako bi stvarala sreću. Tako su djeca dobila da vode dnevnik dnevnih aktivnosti u kojima bilježe kad su oni nekome kreirali sretne trenutke i jednako tako da prepoznaju kad su to drugi učinili njima.

 

 

Lijepo je naučiti nekoga da si sam kreator vlastite sreće. Na početku su bili odgovori da je sreća kad igraš igrice ili kad te roditelji vode u megić.

Na kraju dana to su bila drugačija razmišljanja. Shvatili su da sreća nije neki proizvod koji ćemo uzeti s police ili će nam ga netko dati, već situacije koje stvaramo, a možemo ih sami stvoriti.

U tjednom dnevniku aktivnosti isto su shvatili da na različite načine stvaraju sreću drugima, a ujedno ih i drugačije stvari vesele koje dožive od drugih.

Na kraju je bio zadatak da istraže neke zapise o sreći u knjigama ili na internetu.

 

Zanimljivo je kako su na to reagirali roditelji.

Jedni su komentirali: „Kakve sad opet gluposti učiteljica traži od vas?“

A drugi :“E da sam bar ja imao takvu učiteljicu“

 

sreća

 

Osim što su naučili intervjuirat kratko ljude, naučili su mnogo o sreći.

PODIJELI BLOG NA DRUŠTVENIM MREŽAMA
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

ZAPRATI I DRUGE BLOGOVE